Wil jij helpen met ons benefietdiner?

Zoals je hier kunt lezen hebben wij een aanpassing gemaakt in onze plannen. Wij willen met 4 bewoners aan de slag, maar in de toekomst mogelijk met 5 bewoners. Waarom?

De meiden die het moeilijkst een plekje kunnen vinden

Voor ons zusje Lisa was nergens een geschikte plek te vinden. Ze was te goed voor de ene instelling (kwam ze met allemaal niet-praters op een groep bijvoorbeeld) en niet zelfstandig genoeg voor de andere (meiden die echt zelfstandig gingen werken, eten koken, sporten etc).

In onze zoektocht naar mensen in hetzelfde schuitje, kwamen wij veelal terecht bij een groep van meiden met een licht verstandelijke beperking die met intensieve behandeling en begeleiding in een kleine groep kunnen wonen. Het is ook direct duidelijk waarom het zo moeilijk is om een geschikte plek te vinden voor deze vrouwen. Hun budget is namelijk te laag, om goede zorg te kunnen bieden in een echt kleine groep.

Verbouwing is de oplossing

Wanneer wij 1 extra kamer creëren hebben wij niet plek voor 4, maar 5 vrouwen. met elkaar hebben zij dan alsnog een budget waarmee we goede zorg kunnen leveren.  Daarom willen we kijken of we geld bij elkaar kunnen krijgen om die verbouwing te realiseren. Dan kunnen we juist doen wat we zo graag wilden; een fijne plek voor de mensen die het het meest nodig hebben.

Benefiet

Ik (Danique, zus van Lisa) heb zelf altijd een beetje moeite met vragen. Als ondernemer ben ik gewend waarde creëren en mensen iets terug te geven voor hun investering. Ik vind dat ook een gezonde situatie. Het voelt anders snel als bedelen.

Mocht je toch gewoon een donatie doen in ruil voor karma punten dan kan dat hier. Wij zijn iedereen heel dankbaar voor elke donatie. Hoe klein ook.

Steek je liever je handen uit de mouwen? Vind je evenementen organiseren leuk? Ook dan kun je helpen. Wij willen namelijk een benefietdiner organiseren om geld in te zamelen. We denken aan de volgende opzet:

  • Gezellig en lekker dineren in een fijn (desnoods pop up) restaurant. Bezoekers kunnen 2, 4 of 6 plekken aan een tafel kopen. Het menu is inbegrepen. Drankjes worden los afgerekend. – Wij hopen een restaurant te vinden dat voor ons speciaal wil open gaan en het diner wil sponsoren. De drankenomzet is uiteraard voor de restaurant eigenaar. Eventueel kunnen wij helpen in de keuken of bediening. Ook wordt het restaurant genoemd als hoofdsponsor in alle media.
  • Heb je horeca ervaring en wil je deze avond belangeloos helpen in de bediening of in de keuken? Dan horen we graag van jou!
  • We gaan op zoek naar ondernemers en particulieren die een product of dienst willen doneren in ruil voor reclame en/of karmapunten. Hierbij kun je denken aan een gezichtsbehandeling van een beautysalon, een vaartochtje van iemand die een supertof jacht bezit, een weekendverblijf jouw tweede huis, coaching van een professioneel coach, een fotoshoot door een fotograaf en noem zo maar op. Deze diensten en producten willen wij veilen tijdens het benefietdiner.
  • De veiling vindt ook online plaats en wordt gesloten tijdens het diner.

De opbrengsten van het diner (menu) en de veiling gaan naar de stichting ‘Huis voor Lisa’ om de verbouwing te kunnen financieren.

Vind jij het leuk om te helpen met de voorbereiding van dit event?

Het benaderen van derden om producten of diensten ter beschikking te stellen? Uitnodigingen vormgeven en versturen? Pers benaderen? Draaiboek maken? Heb je een netwerk wat je durft en kunt aanspreken? Of wil je helpen in de keuken of bediening? stuur een mail naar lisa@devriendenvanlisa.nl. We horen heel graag van jou!

Deel dit met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *