Update: vertraging

Lieve familie, vrienden, bekenden, toekomstig bewoners en andere geïnteresseerden,

 

Het wordt wel tijd voor een update. De afgelopen maanden zijn wij druk op zoek geweest naar bewoners. We willen een leuke club van jong volwassen dames samen stellen die met elkaar in ons gezinshuis willen wonen. We hadden 5 bewoners gevonden. Onze Lisa daarin inbegrepen.

Meer dan voldoende om onze 4 kamers te kunnen vullen, dachten wij. Helaas bleek echter dat bij het aanvragen van hun PGB vanuit de WLZ dat er 2 dames niet de juiste zorgindicaties hadden. Flink budget te kort, of de zorgvraag was niet passend. Dit betekent dat wij nu niet open kunnen. We hebben zeker 1 bewoner te weinig.

Pas wanneer wij alle bewoners hebben gevonden, kunnen wij de zorgkosten verdelen over alle cliënten en de zorg daarmee financieren. Open gaan zonder dat we alle bewoners hebben gevonden is een risico, want een grote hap uit het zorgbudget. Dit vinden wij niet wenselijk.

Wel hebben wij veel geleerd van de afgelopen periode. Zo blijkt dat dames met een LVG 3 (volgens het oude ZZP) goed blijken te passen bij Lisa en andersom. Dat zijn meiden met een licht verstandelijke beperking, die intensieve behandeling en begeleiding nodig hebben in een kleine groep. Hun budget is echter niet zonder meer toereikend voor de wijze waarop wij, en kwaliteit van- zorg willen bieden.

Dit leidt er nu toe dat wij overwegen om een extra slaapkamer te creëren. Gezien het feit bij deze samenstelling van de bewoners de nadruk ligt op begeleiding en niet op (intensieve) verzorging, kunnen wij met hetzelfde aantal medewerkers ook 5 bewoners begeleiden. We krijgen dan iets meer ruimte in onze (zorg) budgetten en kunnen dan deze dames wel het plekje bieden wat zij zo graag willen.

Om extra geld in te zamelen om deze mooie plannen te kunnen realiseren zijn wij voornemens om een benefietdiner te organiseren. Hierover binnenkort meer.

Wij gaan nu druk bezig om de volgende stappen te doorlopen:

  • Het zoeken van de (extra) bewoner(s) – Zijn we nu hard mee bezig
  • Het vinden van een geschikte aannemer die voor ons deze verbouwingen kan begroten en realiseren – We verwachten deze maand nog de offerte
  • Het aanvragen van een financiering voor deze verbouwing – Begin feb wordt aanvraag ingediend
  • Indienen van de benodigde bouwvergunningen – Begin feb
  • Het zoeken en vinden van personeel – starten met werven begin feb

 

 

Zoals het er nu uit ziet gaan we gezien deze omstandigheden gefaseerd het project openen. 1 mei 2018 kunnen de eerste 1 a 2 bewoners hun intrek nemen in het gezinshuis. Lisa woont er al! Daarna hopen we in juli t/m sept de overige 1-3 bewoners te kunnen verwelkomen. Een ander is afhankelijk van de vergunningen, financiering en verbouwing. En natuurlijk van de bewoners.

 

Over de vacatures

Interesse in het benefietdiner als sponsor of vrijwilliger, wij kunnen jouw hulp goed gebruiken

Ken jij iemand die bij ons zou willen wonen? Hier kun je lezen wie wij zoeken.

Deel dit met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *