Kosten

Goede zorg is duur. Daar zijn wij ook achter.

Om alles transparant te houden hebben wij ervoor gekozen 2 stichtingen op te richten en zorg en huur te scheiden.

1 Stichting ‘De vrienden van Lisa’ die helpt met het vinden van begeleiders die in het huis zorg leveren. Deze begeleiders werken als zelfstandige of op een arbeidsovereenkomst vanuit het PGB. De stichting levert ook zorg op momenten dat de begeleiders ziek, met vakantie of om een andere reden niet aanwezig kunnen zijn.

De bewoners delen de zorgkosten evenredig. Zodra de vijfde bewoner kan komen wonen is er voldoende budget om alle medewerkers in vaste dienst te nemen.  Vanaf dat moment zal de stichting de facturen sturen naar de bewoners. De zorgkosten zijn voor iedere bewoner € 3750 per maand op basis van de standaard te leveren zorg. Is er meer zorg nodig zullen de bedragen hoger zijn of apart worden gefactureerd.

2. Stichting ‘Huis voor Lisa’ stuurt elke maand een nota voor de huur. Het huurbedrag zal 550 euro per maand bedragen. Dit betaalt de bewoner van haar eigen geld. Bijvoorbeeld vanuit de wajong uitkering. Ook wordt er een bijdrage van € 200,- per maand gevraagd voor eten en drinken (boodschappengeld) Tenslotte is er € 185,- aan servicekosten. In de servicekosten zitten internet, verzekeringen, onderhoud van de algemene ruimtes en meer van dat soort zaken inbegrepen.

De Stichting huis voor Lisa is in overleg met De Belastingdienst aangewezen woongebouw voor de Huurtoeslag. Zodoende kan er huurtoeslag worden aangevraagd door de bewoners.

Bovenstaande bedragen zijn indicatief. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Pas na een intake gesprek zal een offerte worden opgemaakt met exacte bedragen. Wilt u weten of dit voor u(w gezinslid) te betalen is? Kijk naar ons rekenvoorbeeld.

Deel dit met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *