Bewoners

De zorg bij gezinshuis de vrienden van Lisa is goed geregeld. Veel aandacht voor de bewoners. Zorg op maat. Altijd. Goede zorg kost geld en daarom moeten wij goed kijken of de bewoners zowel qua persoonlijkheden, als qua financiën bij elkaar passen.

Wij zoeken een medebewoner voor ons kleinschalig wonen project in Heiloo!

Wij zijn op zoek naar (in eerste instantie) meiden tot een jaar of 30. Niet om te discrimineren, maar omdat we op zoek zijn naar een ‘klik’ tussen de bewoners. De meiden hebben allemaal een beetje extra hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat zij autisme hebben, niet aangeboren hersenletsel, het syndroom van down, of niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.

De woning is ruim en drempelvrij. Toch is het niet gemaakt op fulltime rolstoelers, of andere zware lichamelijke handicaps. Een rolstoel ter ondersteuning lijkt wel mogelijk. Om in de vriendenclub te passen heb je een  (licht) verstandelijke beperking en geen, of een lichte lichamelijke handicap. Om te kijken of het klikt starten we altijd met een proefperiode van 6 maanden.

Je hebt een PGB (indicatie bijvoorbeeld 5 of 6VG) en kunt vanuit de WLZ de zorg betalen. Als je dat niet hebt, maar de zorg nu vanuit de gemeente wordt betaald, neem dan even contact met ons op. In veel gevallen is dat om te zetten naar een PGB, zodat je alsnog bij ons kunt wonen.

Wil je weten hoe we dit mooie initiatief financieren? Of jij dit kunt betalen? lees dan snel verder!

Inmiddels wonen er 3 meiden. We hebben de tijd genomen om het team aan begeleiders en ook de bewoners aan elkaar te laten wennen. Nu zijn we eraan toe dat er nog 1 of 2 meiden bij ons komen wonen. We hebben er zin in!

Deel dit met anderen:

4 antwoorden op “Bewoners”

 1. Ik ben mantelxorger van ern beperkt echtpaar uit den helder zij zouden heel graag daar willen wonen? Maken ze een kans? Gr.bianca brands

  1. Hoi Bianca,

   Dankjewel voor je berichtje. Zoals te lezen op de website is het tehuis voor jong volwassen meiden met een (behoorlijke) verstandelijke beperking. Ik weet niet hoe oud het echtpaar is? Om de groep een beetje op elkaar aan te laten sluiten zoeken we dames tot een jaar of 30. Bel anders even voor meer informatie.

 2. Hallo een jongen hier

  Zou ik ook mogen reageren of is het echt alleen voor dames?
  En waar in Heiloo staat dit project?

  Groetjes Arend

  1. Hoi Arend,

   Dankjewel voor je berichtje. Het is een meidenhuis, dus dat betekent dat er alleen dames gaan wonen. Onder het kopje ‘contact’ kun je de precieze adresgegevens terug vinden.

   Groeten,

   Danique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *